Madeleine Hauge Arnesen

Madeleine Hauge Arnesen

Osteopat, massør og personlig trener

TANKER OM FAGFELT

Jeg er opptatt av å vite hvorfor plager og skader oppstår, ikke bare behandle symptomene. Som osteopat vet jeg at alle systemer i kroppen er avhengige av hverandre og påvirker hverandre for at man skal fungere optimalt. Derfor undersøker og behandler jeg ut ifra et helhetlig perspektiv. Jeg vil gi deg informasjon om hva som kan være årsak til plagene, fokusere på smertelindring, bedring av funksjon, samt forebygge tilbakefall.

For meg handler osteopati om å hjelpe kroppen til å hjelpe seg selv. Osteopati er en måte å tenke på, en filosofi, ikke bare en teknikk.

Målet mitt er å hjelpe deg slik at du skal kunne være så smertefri som mulig. Jeg ser daglig hvordan livsstil, lite aktivitet, feil teknikk, overbelastning kan ha en negativ effekt på kroppen.

Jeg har et spesielt interesseområde innen rygg/nakke- og bekkenplager, stressrelaterte plager/utbrenthet og hodepine. Jeg har også tatt videreutdanning innen gravidrelaterte plager, kvinnehelse og trening under/etter graviditet.

HVA BEHANDLER JEG

Jeg behandler alle typer muskel- og leddplager.

Med hendene som verktøy undersøker jeg funksjon, vevskvalitet, leddutslag/leddspill, muskeltonus og spenninger. Ofte undersøkes og behandles andre regioner som kan ha påvirkning til det aktuelle smerteområdet. Behandlingen er skånsom og egner seg for pasienter i alle aldre. Jeg benytter teknikker som massasje/bløtdelsbehandling, leddmobilisering, tøyninger, leddmanipulasjon, visceral manipulasjon (behandling rettet mot bindevev til organstrukturer).

Vanlige plager jeg kan hjelpe deg med:

 • Rygg-, bekken-, bryst- og nakkesmerter
 • Skulder-, albue- og håndleddssmerter
 • Hofte-, kne-, fot –og ankelsmerter
 • Hodepine, svimmelhet
 • Bekkensmerter og andre plager i forbindelse med svangerskap
 • Akutte- og belatningsrelaterte plager
 • Idrettsskader
 • Funksjonelle fordøyelsesplager
 • Tung pust og pustebesvær
 • Funksjonelle urinveisplager
 • Bekkenbunnsproblematikk (vaginisme, vulvodyni, vestibulitt)

Med bakgrunn som personlig trener anbefaler jeg deg gjerne hjemmeøvelser og har mulighet til å skreddersy treningsprogram slik at du kan trene effektivt og med minst mulig smerter.

Med kompetanse innen gravidtrening og opptrening etter fødsel sjekker jeg om du har diastase (deling av magemuskler) og veileder deg slik at du best kan komme i gang med trening. Jeg vil gi deg nødvendig informasjon og råd, slik at du kan trene opp styrke og bedre funksjon i dyp mage- og ryggmuskulatur.

Diastase vil si at magemusklene ikke lukkes skikkelig etter fødsel. En kan da gjøre spesielle øvelser for å bedre aktivering og funksjon av disse musklene. Det kan gjerne være flere år siden fødsel, og om du fortsatt opplever vansker med å få full kontroll og stabilitet i magemusklene kan jeg hjelpe. Inkontinens etter fødsel og bekkenbunnsproblematikk er et annen problem noen kan få etter graviditet. Jeg kan hjelpe deg med informasjon og øvelser for å få tilbake denne funksjonen.

UTDANNING

 • Bachelorgrad i osteopati fra Norges Helsehøyskole i Oslo, 2014.
 • Profesjonsår/fordypningsår osteopati Norges Helsehøyskole i Oslo, 2015.
 • Medisin grunnfag v/ Atlantis Medisinske Høyskole i Oslo, 2012.
 • Sertifisert personlig trener v/ Active Education Sports College, 2011.
 • Idrett grunnfag ved UIS, 2010.
 • Dry needling (nålebehandling)
 • Trening i graviditet og i barseltid
 • Gynekologi og obstetrikk
 • Pre & Postnatal coach gjennom GGS, US. (pågående)

ERFARING

Jeg har jobbet innen helse, trening og behandling  siden 2011. Fra 2016-2018 jobbet jeg som osteopat og personlig trener ved Endorfin Behandlingsklinikk i Stavanger. Fra 2011-2016 jobbet jeg som personlig trener ved Norges største treningskjede. Jeg har også hatt 2 års praksis i Studentklinikken ved Norges helsehøyskole (2014-2015).

Jeg er medlem av Norsk Osteopatforbund.

Bestill time Online