Vestibulodyni

Vestibulitt (nyere definisjon vestibulodyni), vaginisme og vulvodyni er kroniske smertelidelser i bekkenbunnen. Symptomene er ofte av brennende, sviende og skjærende karakter. Den kan forekomme uprovosert eller provosert som f.eks berøring, ved bruk av tampong eller ved samleie. Kan også forekomme som en blanding av provosert og uprovosert. Tilstanden antas å forekomme hos ca 15% av alle kvinner og blir ofte oversett og feiltolket.

les mer

Er du plaget med vond og stiv nakke?

De fleste nakkesmerter oppstår akutt og blir gradvis bedre over en periode på 1-3 uker. Langvarige plager er mer sjelden, men kan forekomme. Nakken kan føles stiv og øm, spesielt ved bevegelse. Noen opplever også at smertene stråler ut til hode, skulder og arm. Her er...

les mer

Styrketrening hjelper mot moderat depresjon

Styrketrening reduserer symptomene så effektivt at det har klinisk betydning. Det er omtrent like effektivt som medisiner, sier Mats Hallgren, førsteamanuensis ved Karolinska Instituttet i Stockholm. 

les mer

Er du vegetarianer eller veganer?

Dersom du er vegetarianer eller veganer, eller vurderer å legge om kostholdet til en vegansk livsstil så er det enkelte forhåndsregler en bør ta. Det er viktig å planlegge kostholdet slik at en er sikker på at en får i seg tilstrekkelig med proteiner, mineraler og vitaminer.

les mer

Utbrenthet

Utbrenthet er en tilstand og ikke en diagnose. Utbrenthet og depresjon har flere likhetstrekk. Prosessen utvikler seg i en ond sirkel over tid, som et resultat av dysfunksjonelle mestringsstrategier av stress (utheres). Utbrenthet kjennetegnes blant annet av emosjonell utmattelse og nedstemthet eller depressiv reaksjon.

les mer

Kan kiropraktoren hjelpe med hodepine?

Hodepine er noe de aller fleste opplever i løpet av livet. For noen kan hodepinen være intens og langvarig, og være et stort problem i dagligdagen.
Dersom du plages av hodepine kan du oppsøke kiropraktor for hjelp.

les mer

Klinikk Libra søker fysioterapeut!

Klinikk Libra søker fysioterapeut til å overta etablerte lister. Klinikk Libra er en stor moderne tverrfaglig klinikk som kan tilby et spennende arbeidsmiljø. Er du den vi leter etter?

les mer

Kom i form og få en bedre livsstil

Ønsker du å bli sterkere, få bedre kondisjon og få hjelp til å endre livsstil? Her får du alt i ett med to personlig trener-timer, to konsultasjoner hos ernæringsterapeut (body scan) og inspirerende gruppetimer i en pakke. Alt gjennomført av kvalifisert og dyktig personell med lang erfaring.

Dette introduksjons-programmet kan hjelpe deg til å starte en ny og sunnere hverdag.

les mer

Kiropraktoren kan prolaps.

Vondt I ryggen med smerteutstråling til benet kan skyldes skiveprolaps. Dersom du opplever dette er det en fordel at du undersøkes raskt og grundig slik at riktig diagnose kan stilles. Når riktig diagnose stilles vil din kiropraktor utforme en plan for hensiktsmessig oppfølging.

les mer
Bestill time Online