Beinhinnebetennelse

Beinhinnebetennelse er smerter på fremsiden av leggen, og kan være på både innsiden og utsiden av leggbeinet. Beinhinnebetennelse er ett samlebegrep for flere tilstander, og er den vanligste plagen blant idrettsutøvere innen idretter med mye løping, hopp og hallidretter. Det er spesielt vanlig blant tenåringer som øker raskt i mengde trening, og som går over til annet underlag. Eksempelvis en overgang til en hallidrett. Selv om diagnosen er relativt kjent blant folk flest, er beinhinnebetennelse oftest overbelastning av selve musklaturen som er festet på innsiden og utsiden av leggbeinet, nærmere bestemt tibialis posterior og tibialis anterior.

Hvis du tror du kan ha denne tilstanden kan det være fornuftig å ta kontakt med kyndig helsepersonell. Du bør trolig minke aktivitetsnivået noe, eksempelvis mindre løping på hardt underlag, og få en vurdering av skoene du bruker.

Hvis du ønsker mer informasjon om beinhinnebetennelse kan du se her.


Klinikk Libra hjelpe deg med behandling og øvelser hvis du har beinhinnebetennelse, ta kontakt hvis dette er noe som plager deg

Bestill time på nett

Ønsker du å prate med en av oss?

Ring oss i dag for en uforpliktende samtale:

51 86 06 00

Øvelse for beinhinnebetennelse

Send oss en mail

Bestill time Online