Ny forskning viser at noen former for trening er bedre enn andre hvis man er født med gener som disponerer for overvekt og fedme. Dersom en er arvelig disponert for å veie mer enn det som er sunt for helsen viser en studie fra National Taiwan University at regelmessig jogging er det beste for å kontrollere vekten om man er disponert for å legge på seg.

Deltagerne i studien som løp eller jogget jevnlig, hadde lavere BMI og smalere midjemål enn deltagere med tilsvarende genetisk disposisjon, og som ikke drev med denne aktiviteten. Såkalt «power walking», ulike former for dansing, lange og intensive yogaøkter og fjellklatring er også høyt oppe på listen over treningsformer som er effektive.

Studien konkluderte med at regelmessig jogging viste gjennomgående den sterkeste sammenhengen mellom de ulike målene for overvekt og resultater av treningen. Det er også viktig å nevne at for dem som vil ned i vekt, er først og fremst å spise et sunt norsk kosthold med et redusert kaloriinntak det viktigste. 

 

 

 

 

 

Referanse: https://www.vg.no/forbruker/helse/i/XgEvLo/ny-forskning-treningen-som-faar-deg-ned-i-vekt-etter-ferien

Bestill time Online