En ny dansk studie viser at èn time intensiv fysisk aktivitet i uken kan gjøre deg friskere og flinkere på jobb. 

Studien undersøkte en treningsgruppe og en kontrollgruppe over to år for å kartlegge effekten av fysisk aktivitet. Deltakerne i treningsgruppen fikk tilbud om én time høyintensitetstrening i arbeidstiden per uke. I tillegg ble de oppfordret til å gjennomføre 30 minutter moderat aktivitet seks dager i uken på egenhånd.

Resultatene av studien viser et signifikant fall i korttidssykefraværet for treningsgruppen på 49 prosent. I tillegg steg arbeidsevnen med 5 prosent og produktiviteten økte med 5,5 prosent sammenlignet med personene i kontrollgruppen. Den generelle helsen økte med 11,5 prosent, ifølge studien.

Lege og konserndirektør i Stamina Group forteller at i et livsløpsperspektiv viser norske beregninger at en 30-åring kan få syv år med økt livskvalitet uten sykdom og med økt velvære – i tillegg tre ekstra leveår, dersom en er fysisk aktiv sammenlignet med en som er fysisk inaktiv.

For å lese mer: http://www.dn.no/dnaktiv/2016/02/17/1759/Sykefravr/dette-reduserte-sykefravret-med-49-prosent

Våre råd for økt aktivitet i hverdagen:

  • 30 minutter moderat aktivitet daglig
  • benytt trapper istedenfor heis
  • sykle/gå/jogge til jobb/skole eller trening
  • varier arbeidsstilling; benytt deg av høye- og senkbare pulter, variasjon er alfa omega!
  • bruk en pilatesball som «kontorstol»
  • «Straigthen-up»: 3 minutters treningsprogram som kan gjøres i grupper på jobben som fremmer god rygghelse. Her kan du laste ned treningsprogram
Dette reduserte sykefraværet med 49%

Dette reduserte sykefraværet med 49%

Bestill time Online