Eldre som trener jevnlig blir sterkere, klarer seg selv og får et bedre liv. Voksne over 65 år har også god effekt av styrketrening. En norsk studie viser at bare 21% av eldre mellom 65-85 år tilfredsstiller anbefalingene om 30 minutter aktivitet hver dag.

I 30 års alderen begynner vi å miste muskelmasse dersom vi ikke er aktive. Så mye som 1 % muskelmasse forsvinner hvert år dersom vi ikke kompenserer med trening. Mindre muskelstyrke kan gjøre hverdagen tyngre ettersom dagligdagse gjøremål blir vanskeligere og tyngre i tillegg til at balanseevnen svekkes.

Styrketrening med apparater kan øke styrken i overkroppen med opptil 25%. Styrketrening uten apparater gir ikke den samme økningen i muskelstyrke men gir bedre stabilitet, balanseevne i tillegg til å involvere flere muskelgrupper.

En økning på 1000 skritt hver dag vil gi gode resultater og vil være med på å bedre balanseevnen og sterkere rygg hos eldre. I tillegg kan enkle styrkeøvelser med egen kroppsvekt være lurt å gjøre hjemme et par ganger i uken.

Trenger du råd og veiledning til hvordan gjøre styrketrening med egen kroppsvekt hjemme så kan vi hjelpe deg.

Kilde: http://forskning.no/aldring-trening/2016/01/du-blir-aldri-gammel-til-trene

Treningsveilegning

Kartlegging og treningsveiledning

Bestill time Online